čtvrtek 20. července 2017

Samí praváci? Náhoda. Možno nová karlovarská zbraň

Týždeň na ľade a hneď prvý prípravný zápas. Vo štvrtok Energia prvýkrát v novej zostave okúsila prvoligovú Slavii. Tréneri Mlejnek s Mariska videli hráčov v akcii.

Na ľad vyšli pred desiatimi dňami, úvodný týždeň v tréningovej hale. Až od stredy vo veľkej KV Aréne, kde mužstvo bude od septembra bojovať o vylepšenie a uhnutia zo smeru, ktorý nabralo ziskom titulu.

Tak dlho sa Vary radili medzi tímami, ktoré patrili medzi najväčšie adeptov na baráž. Nehrali ju ani raz, ale záchranárska skupina príliš uspokojenie neprináša. "Naším cieľom musí byť desiatka, to je jasné. Na papieri káder vyzerá dobre, chceme to potvrdiť aj na ľade.Je ale pravidlom posledných rokov, že do desiatky chce trinásť tímov extraligy, "hovorí Karel Mlejnek.

Vedomý si je tak zložité práce, ktorá jeho hráča nepochybne čaká. Radosť má Energia prednostne z toho, ako pokojne tento bet365 stavky rok káder skladala. Žiadne nervy. Žiadna neistota. Bez strachu, ak bude schopná zostaviť konkurencieschopný tím. Kategória "Samozrejme príjemná zmena," usmeje sa tréner. Asi najväčší otáznik visel nad postom centra. Po odchode Stanislava Balan bolo jasné, že vedenie musí priviesť skúseného stredného útočníka s potenciálom hrať v prvej formácii.Klub sa rozlúčil aj s Radimom Hruškou alebo Zdeňkom Bahenským, aj tí hrali v stredu útoku. "Navyše sa vyjasnila situácia okolo Venci Skuhravého, takže na tomto poste skutočne najväčší odliv."

Už skôr sa upísal Rostislav Marosz, s príchodom na ľad sa hlásil aj slovenského reprezentant Marcel Haščák. Hráč, ktorý posledné dve sezóny odohral v ruskej KHL a vo slovenskom drese sa pozrel aj na majstrovstvách sveta. Vysoký počet bodov ale nezbieral. Bude skutočne tým vhodným, kto sa ujme vedenia elitnej formácie?

"Dali sme na scouting a bet365 prácu Jardu Kverky ako športového manažéra," prezrádza Mlejnek. Najviac mal 13 bodov v sezóne 2013/2015, vlani v Chabarovsku o dva menej. "Udržať sa dva roky v KHL nie je len tak.Marcel musel preukázať veľkú kvalitu, určite ju má a preto hral tak kvalitnú súťaž. "

Vedenie ani tréneri nechceli čakať do polovice augusta, kedy by mohla prísť možnosť angažovať zámorské hokejistu. "Marcel nie je úplne hráč, ktorého by som si vyhliadol na ľade. Ale v spolupráci s Jardom sme sa zhodli a veríme, že nám pomôže. "
Nespornou výhodou je držanie hokejky na pravú stranu. Pri uvažovanom napasovanie do prvého radu medzi dva ľavákov ideálny variant. "Rozh odne to je pozitívum. Ale nemôžem povedať, že by to bol náš cieľ, zohnať centrá praváka, "uznáva Karel Mlejnek. Haščák by popri Bartek s Dudom mal vytvoriť silnú úderka.Svojim držaním palice zapadá aj do presilovej hry. "Vlani nám pravák vysokých kvalít do presilovky chýbal," vie tréner.

Brať pravákov?

Zámer to nebol

Skoro všetky letné posily sú praváci. Jediným hráčom s držaním na ľavú stranu je obranca guláš. Ten je však staronovou tvárou. Všetci traja útočníci aj zadák Benák sú praváci. Zámer, alebo náhoda? "Skôr náhoda," šibalsky sa usmeje Mlejnek. "Naozaj sme nesháněli hráčov pravákov. Je to taký bonus. V mnohých situáciách na ihrisku je výhoda pravákov v tíme mať. Ale záruka úspechu t o nie je, to je jasné. "

Na finálne zloženie formácií je veľa času.Za zmienku napriek tomu stojí, že zatiaľ bet365 bonus trénuje pohromade útočná rad Rachůnek - Marosz - Hruška. Teda tri praváci pospolu. "Zaujímavé," akoby sa sám kouč čudoval. "Ale typovo si môžu sedieť."

Za veľkú pomoc považuje Karel Mlejnek príchod obrancu Václava Benák. Od čias Davida Noska klub nezohnal podobne produktívneho zadáka. Vôbec obranca s pravým bet365 mobil držaním hokejky, ktorý by zapadol na modrú čiaru v presilových hrách. Vlani veľký nedostatok.

Energie pocítila, že takého hráča potrebuje. Preto sa moc snažila o Benák. "Takého obranca sme potrebovali. Naše presilovky vlani mali úspešnosť slabých jedenásť percent, to je mál o. Pravák s dobrou strelou dáva přesilovým hrám iný rozmer, "verí.

Ďalšie ale nie je.Dá sa preto predpokladať, že Benák bude kľúčovou postavou obranných radov a neoddeliteľnou súčasťou presilovky formácie.

Energie nemenila výrazne káder. Dôležité postavy udržala, priviedla zaujímavé mená. Porozhlíží sa ďalej po strednom útočníkovi, keď Haščák je univerzál schopný hrať aj pravé krídlo? "Určite začne na centre. Vieme, že v Chabarovsku občas hral napravo, ale minuloročný šampionát v národnom tíme odohral veľmi dobre na centre. "Ako náhradu za spomínané centrami treba povedať aj Mateja Zadražil. Vlani ešte junior. Už na jar si ale dobrými výkonmi po boku Dudy s Bartek povedal o miesto v A tíme. Káder je uzavretý. "Hovoril som s Jardom Kverkou aj ďalšími členmi vedenia.Nikto ďalší nepríde. "

bet 365

Žádné komentáře:

Okomentovat