pátek 21. července 2017

Prekvapenie v Taliansku: Juventus na úvod padol, prehral tiež AC Miláno

Juventus súpera prehrával, ale v najväčších šanciach sa nepresadzoval. Letná posila z Atlética Madrid Mario Mandžukič najskôr v 37. minúte hlavičkoval nad bránku, v 62. zasa tesne minul tyč. Jedinou bránku tak zaznamenal v 77. minúte ľahko zblízka Théréau.

Turínsky tím v poslednej sezóne v ceste za titulom prehral len trikrát, pričom prvých päť kôl odohral s čistým kontom a bez straty bodu. Udine naopak skončilo dve priečky nad zostupom.

Úvod sezóny sa nepodaril ani AC Miláno, ktorý prehral na ihrisku Fiorentiny 0: 2. Jeho mestský rival Inter mal namále, ale nakoniec sa jediného gólu v zápase proti Bergame dočkal v tretej minúte nadstaveného času.Padla tiež Neapol, ktoré ani gól Hamšíka nepomohol k bodom zo Sassuolo.

Z ďalších zápasov zaujalo najviac vysoké víťazstvo Sampdorie. Tá síce dohrávala v desiatich, napriek tomu nováčika z Carpi porazila 5: 2. Dvoma gólmi pomohli útočníci Éder a Muriel, raz sa trafil Fernando.

Už v sobotu AS Rím remizoval v úvodnom kole talianskej ligy na pôde Hellas Verona 1: 1. Rimania s dnešným súperom neprehrali už dvanásťkrát v rade, naposledy Hellas slávil výhru nad AS v októbri 1996.

V prvom polčase vyprodukovali oba tímy celkom 17 striel, najväčšiu šancu mal domáci útočník Jankovič, ktorého pokus tesne pred bránkovou čiarou odhlavičkoval kapitán rímskeho celku De Rossi.

Prvý gól nového ročníka Serie A ale padol až v 61.minúte, keď Jankovič po Hallfredssonově presnom centre prekonal nového brankára hostí Szczesného, ​​ktorý v AS Rím hosťuje z Arsenalu.

Vedenie domácim vydržalo iba päť minút, strelou spoza vápna vyrovnal Florenz. V závere moh ol dvakrát dokonať obrat Pjanič, v prvom prípade tesne minul, jeho druhý pokus zneškodnil gólman Rafael.

Tretí tím minulej sezóny Lazio Rím bol od začiatku stretnutia s Bolognou aktívny v ofenzíve. Dve šance Candrevy ešte gólom neskončili, v 17.minúte ale otvoril skóre prízemný strelou k žrdi Biglia. Šesť minút nato navýšil náskok dvadsaťročný útočník Kishna, ktorý do Lazia v lete prestúpil z Ajaxu Amsterdam.

Nádej pre Bologni vykresal pred prestávkou Mancos, v druhom polčase ale domáci znovu zvýšili útočnú aktivitu. Ďalší gól už nestrelili a v závere mohol vyrovnať Brighi, gólman Berisha ale včas zasiahol.


Žádné komentáře:

Okomentovat