pátek 21. července 2017

Berdych na Roland Garros dohral. V osemfinále nestačil na Tsongu

Štvrtý nasadený Berdych je medzi šestnástimi najlepšími v Paríži tretíkrát v kariére, v roku 2010 prešiel až do semifinále, vlani sa mu to nepodarilo. V súbojoch s Tsongom má pozitívnu bilanciu 6: 2, pričom uspel aj v jedinom vzájomnom dueli na antuke na tohtoročnom turnaji v Madride.

Počasie dnes Paríži nepraje a veľmi skoro to spoznali aj Berdych s Tsongom. Hneď krátko po začatí už tak oneskoreného zápasu sa v hľadisku znova začali objavovať dáždniky, ešte za drobného mrholenie ale stihol domáci tenista získať prvý brejk. Tsongovou najväčšou zbraňou bol predovšetkým forhend, najmä vďaka nemu odskočil do vedenia 3: 1 a pri svojom následnom podaní zvýšil náskok už na 4: 1.Za tohto stavu sa ale znovu silnejšie rozpršalo a zápas bo l prvýkrát prerušený.

Dažďová prestávka ale nakoniec trvala len pár minút a čoskoro sa mohlo pokračovať. Tomáš síce už síce pri svojom servise znovu nezaváhal, ale sústredený Tsonga si svoj úvodný brejk udržal až do koncovky a získal prvý set 6: 3.

Kým počasie sa v druhom sete predsa len o trochu zlepšilo, Berdychův výkon bohužiaľ nie. Ťažšie podmienky mu zjavne sedeli o niečo menej ako domácemu hráči a hlavný rozdiel bol predovšetkým v úspešnosti na servise. Český tenista neudržal svoje podanie hneď v prvej hre druhej sady a druhýkrát ho Tsonga brejknul už na skóre 1: 4.Berdych síce ešte znížil na 2: 5, ale Tsongova koncentrácie nepovolila a Francúz vyhral aj druhý set pomerom 6: 2.

V treťom sete síce Tomáš Berdych predvádzal svoj najlepší tenis v zápase a držal si servis až do stavu 4: 4, v kľúčovej chvíli však svoje podanie znova neudržal a pred Tsongom po dvoch hodiná ch hry sa otvorila veľká šanca ukončiť súboj pri svojom servise. Aj napriek mohutnú podporou domáceho publika to ale Tsonga nezvládol a svoj ešte len druhý brejkbal v zápase Berdych v dôležitej chvíli využil, prvýkrát v stretnutí získal Francúzov servis a zrovnal na 5: 5.

Doteraz suverénny Tsonga znervóznel stavkovanie online a začal chybovať a Berdych sa prvýkrát zápase dostal do vedenia 6: 5. Tou dobou už sa znovu nadrobno rozpršalo a o osude tretieho setu nakoniec musel rozhodnúť až tajbrejk.Berdychův áut a dve esá Tsonga znamenali úvodný vedenia 3: 0 pre domáceho tenistu, Berdych ale stihol porovnať na 3: 3 a za stavu 5: 4 vytiahol najlepší úder zápasu a dopracoval sa k dvom setbolům. Prvý ešte zneistený Tsonga ustál, ten druhý ale skončil po jeho údere v sieti a Berdych sa výhrou v treťom sete vrátil do skoro už strateného zápasu.

Na úvod štvrtej sady navyše Berdych dokázal využiť aktuálneho sklamanie Francúza a odskočil do vedenia 3: 1. Lenže Tsonga aj s trochou šťastia odvrátil hrozbu ďalšej straty servisu na 1: 4, následne otočil na 4: 3 a v rozhodujúcej chvíli zápasu zobral Berdychovi servis na 5: 3 a čistú hrou pri svojom servise mohol po troch hodinách oslavovať postup do štvrťfinále. Tam Tsongu čaká Japonec Nišikori.Piaty nasadený si bez problémov poradil s Rusom Gabašvilim 6: 3, 6: 4, 6: 2.

"Nie je to čas, keby som chcel z turnaja odchádzať, ale s tým už sa nedá nič robiť.


Prehra strašne mrzí a hlavne z toho dôvodu, že výkon bol veľmi ďaleko od toho, čo som schopný hrať na antuke, čo som schopný predviesť. Ale taký deň sa stane. "Povedal spravodajcovi iDNES po vyrade ní Tomáš Berdych.

Prvý set vyhral Švajčiar 6: 3, v druhom bol úspešnejší Monfils (6: 4).Duel sa bude dohrávať v pondelok.

stavky online = "tit not4bbtext" id = "- prvými-ctvrtfinalistkami-sú-svitolinova-a-Ivanovičová"> Prvým čtvrtfinalistkami sú Svitolinová a Ivanovičová

tenisový areál Roland Garros musel čeliť daždivému ataku, usporiadatelia sa snažili udržať kurty v čo najlepšom stave.

Nedeľný program hneď v úvode skomplikoval dážď. Na dve a pol hodiny boli prerušené duely osemfinále ženskej dvojhry Svitolinová - Cornetová a Ivanovičová - Makarovová.

Prvý čtvrtfinalistkou sa nakoniec stala Srbka Ivanovičová. Nasadená sedmička zviedla s turnajovú deviatkou Makarovovou z Ruska tuhý boj. Dažďom prerušený prvý set získala Ivanovičová 7: 5, ten druhý ale patril Makarovovou.V rozhodujúcej sade ale srbská kráska získal na úvod rýchly náskok a ten si udržala až do víťaznej koncovky 6: 1.

Jej štvrťfinálovú súperkou bude mladá Ukrajinka Svitolinová. Tá v prvom sete nepotešila domáce publikum rýchlu výhrou 6: 2 nad Francúzkou Cornetovou a vďaka skorému brejku útočila v druhej sade na rýchle ukončenie zápasu.

premárnil však tri mečbaly a na veľkú radosť divákov dotlačila Cornetová druhý set do tajbrejku.V ňom mala dokonca setbal, ale neuspela a naopak Ukrajinka svoj šiesty mečbal konečne premenila a raduje sa z premiérovej účasti vo štvrťfinále Roland Garros.

Safarova čaká duel so Šarapovovou až v pondelok

Dažďový úvod nedeľňajšieho programu spôsobil, že sa osemfinálový súboj Lucie Šafářová s Mariou Šarapovovou, plánovaný ako posledný duel na dvorci Suzanne Lenglenové , odohrá až v pondelok.

Ak by česká tenistka postúpila do štvrťfinále, zopakovala by tak svoje maximum z parížskej antuky. S ruskou favoritkou má ale skóre vzájomných zápasov 1: 4, pričom uspela hneď v tom prvom pred piatimi rokmi v Madride.Treba ale dodať, že tri zo štyroch porážok utrpela po vyrovnaných třísetových bitkách.

"Viedli sme spolu rad šialene dlhých bitiek. Hore - dole. Trojhodinový maratón. Vždy som mala nejaké šance. Na štvrté kolo sa teším, budem sa snažiť vyhrať, "nechala sa počuť Šafářová.

stavky

Žádné komentáře:

Okomentovat